Следвайте Гласове в Телеграм Израелските власти са избрали пътя на тясно сътрудничество

...
Следвайте Гласове в Телеграм Израелските власти са избрали пътя на тясно сътрудничество
Коментари Харесай

Украинското посолство в Тел Авив: За съжаление Израел избра пътя на тясно сътрудничество с Русия

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Израелските управляващи са избрали пътя на тясно сътрудничество с Русия, заяви украинското посолство в Тел Авив в обществените мрежи:

" Посолството <... > със страдание акцентира, че актуалното израелско държавно управление е избрало пътя на тясното съдействие с Руската федерация. За това свидетелстват редица много противоречиви събития, които се случиха през първата половина на 2023 година и съответстваха с съвсем цялостното неявяване на израелска филантропична помощ за Украйна ", се споделя в изказването.

Сред " спорните събития " посолството показва " безплодното посещаване " на израелския външен министър Ели Коен в Киев през февруари и поредицата изявленията на премиера Бенямин Нетаняху, в това число диалога с вестник Jerusalem Post на 22 юни. В това изявление Нетаняху още веднъж декларира, че страната му няма да съобщи оръжия на Украйна, защото се притеснява, че те могат да попаднат в ръцете на Иран и да бъдат употребявани против самия Израел. Според Нетаняху западни противотанкови оръжия към този момент са открити наоколо до границите на Израел.

" По принцип всички съответни изказвания на израелския министър-председател постоянно са били ориентирани към оправдаване на цялостното безучастие на Израел при даването на отбранителна помощ на Украйна през последната година и половина. Първоначално причините бяха съсредоточени върху специфичните връзки на Израел с Русия в Сирия и несигурното състояние на еврейското население в Руската федерация. В последното изявление обаче бяха изказани изцяло измислени и спекулативни догатки, позволяващи прехвърлянето на западни оръжия от украинското полесражение към сирийските и иранските режими ", възмущават се от украинската дипломатическа задача.

Дипломатите упрекнаха Израел в " словесна измама за неутралитет " и интензивно създаване на връзки с Русия.
" В реалност, на място, по този начин нареченият " неутралитет " на израелското държавно управление се преглежда като категорично проруска позиция ", настояват от дипломатическата задача.

Посолството прикани израелското държавно управление да промени тази позиция и да поддържа Киев с отбранителни средства.
" Очакваме Израел да застане от вярната страна на историята ", заключават дипломатите.

Израелският министър на външните работи Ели Коен реагира на изказването. Той съобщи, че управляващите на страната имат намерение да обсъдят с Киев политиката на подкрепяне. Израел неведнъж е изразявал поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна, дал своя вот е в нейна поддръжка в Организация на обединените нации и ѝ дава филантропична помощ.

" Израел е от вярната страна на историята ", заключава Коен. Израел е измежду страните, които осъждат съветската специфична интервенция в Украйна, само че управляващите му поредно се въздържат от доставяне на Киев с оръжие, като се лимитират до филантропична помощ.

Инфо: РИА Новости

 

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР